Dialoško reševanje konfliktov in zniževanje konfliktnega dolga

  • Kdaj: sreda, 15. maj 2024, ob 15:00
  • Traja: 135 minut
  • Kje: Rektorat Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15 (Predavalnica 1)
  • Izvajalec: dr. Danijela Brečko, Sofos, Inštitut za upravljanje znanja in razvoj talentov

Konflikti so vsakdanji pojavi, ki smo jim priča tako v službenem kot zasebnem življenju. Skoraj nemogoče se jim je izogniti, lahko pa se naučimo spretnosti obvladovanja in njihovega konstruktivnega razreševanja. Pri tem je najbolj pomembno, da znamo razviti miselnost, da je konflikt možno rešiti, prav tako pa tudi verjeti, da je konflikt velika priložnost za izboljšanje kakovosti medosebnih odnosov kot tudi kakovosti dela ter iskanja boljših rešitev.

Konflikt pomeni stanje neusklajenosti ali neharmonije, kar povzroči, da sistem ne deluje optimalno, sili v odzivanje  ter zahteva spremembe. 

Največ konfliktov je povezanih z vlogami, ki jih imamo v organizaciji  bodisi do ostalih sodelavcev, bodisi do uporabnikov in njihovimi značilnostmi,  zato je za konstruktivno razreševanje konfliktov dobro poznati čim več strategij za njihovo dialoško razreševanje. Ravnanje s konflikti je vsekakor proces, za katerega potrebujemo znanje in trening,  ki se nam bogato poplača v višji kakovosti dela, odnosov in osebnem zadovoljstvu.

PRIJAVE NA DOGODEK SO ODPRTE.

Prosta mesta so še na voljo, spodnje besedilo o zaprtih prijavah vzemite kot brezpredmetno.

Vljudno vabljeni!

Prijava

PRIJAVA NA DOGODEK NI VEČ MOGOČA!

Povežite se z nami