Dobre prakse inkluzivnega izobraževalnega okolja za študente s posebnimi potrebami

  • Kdaj: sreda, 7. december 2022, ob 9:00
  • Traja: 6 pedagoških ur
  • Kje: On-line (MS Teams orodje)
  • Izvajalec: Predstavniki Univerze v Mariboru, Univerze v Grazu in Društva študentov invalidov Slovenije
  • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center UM v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije organizira predstavitev dobrih praks inkluzivnega izobraževalnega okolja za študente s posebnimi potrebami. Namen dogodka je izmenjava izkušenj o pristopih in prilagoditvah, ki jih izvajalci pedagoškega procesa uporabljajo za sodelovanje s študenti s posebnimi potrebami, predstavitev koristnih in pomembnih informacij za študij s prilagoditvami ter deljenje uspešnih zgodb študentov s posebnimi potrebami o študiju na Univerzi v Mariboru in njihovih izkušnjah študija s prilagoditvami.

Predstavitev izkušenj s sodelovanjem s študenti s posebnimi potrebami bodo izvedli gostujoči predavateljici mag. Barbara Levc in Modesta Fellner z Univerze v Gradcu (Disability Resource Centre) ter visokošolska učiteljica doc. dr. Marta Licardo s Pedagoške fakultete UM. 

Sledila bo predstavitev aktivnosti, ki potekajo na Univerzi v Mariboru za ustvarjanje vključujočega izobraževalnega okolja za vse študente, ki jo bosta izvedli dr. Natalija Špur (Oddelek za izobraževanje in študij UM) in dr. Martina Horvat (Karierni center UM).

Sodelavki iz Društva študentov invalidov Slovenije Alenka Gajšt in Nataša Mauko Zimšek bosta za študente predstavili pomembne informacije o statusu študenta s posebnimi potrebami. 

Svoje uspešne zgodbe o študiju s prilagoditvami na Univerzi v Mariboru pa bodo predstavili študentka Sara Petecin, študent Jernej Horvat in bivša študentka Agnes Kojc.Prosimo vas, da se prijavite na povezavi. Prosta mesta so še na voljo, spodnje besedilo o zaprtih prijavah vzemite kot brezpredmetno.

Dogodek bo potekal preko MS Teams. Prijavljeni udeleženci bodo na dan dogodka prejeli povezavo za pridružitev.

Prijava

PRIJAVA NA DOGODEK NI VEČ MOGOČA!

Povežite se z nami