Kako nudim psihološko prvo pomoč ob depresiji in samomorilnih mislih?

  • Kdaj: sreda, 18. januar 2023, ob 13:00
  • Traja: 120 minut
  • Kje: Dvorana Južni stolp, Slomškov trg 15, 2000 Maribor
  • Izvajalec: Sanja Tkalec, NIJZ OE Maribor, Program Mira
  • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center UM v sodelovanju z NIJZ OE Maribor, Program Mira organizira delavnico namenjeno prepoznavanju stisk ter ustreznemu reagiranju ob stiskah bližnjih. 

Psihološka prva pomoč je osnovna podpora, ki jo lahko nudimo osebi z (razvijajočo se) duševno težavo ali stisko. Vsak izmed nas je verjetno že imel, ima ali pa bo kdaj v prihodnje imel stik z osebo v duševni stiski, zato so znanja psihološke prve pomoči ključna – enako kot so znanja iz prve pomoči. Vsak izmed nas namreč lahko pomaga osebi v duševni stiski, dokler ni na voljo strokovna pomoč ali se stiska ne razreši. Se ob tem sprašujete: “Kako?” Bolj, kot da uporabimo “prave besede”, je pomembno, da pokažemo pristno zanimanje – osebi prisluhnemo, jo razumemo in ji nudimo podporo. 

Da se boste znali primerno odzvati in pomagati drugim, boste na delavnici spoznali principe “3P”/”PPP” (prepoznave, pristopa in pomoči) ob depresiji in samomorilnih mislih, se seznanili z mrežo virov pomoči s področja duševnega zdravja ter z izkustvenimi vajami razvijali veščine za nudenje Psihološke prve pomoči.


Prosimo vas, da se prijavite na povezavi. Prosta mesta so še na voljo, spodnje besedilo o zaprtih prijavah vzemite kot brezpredmetno.

 

Prijava

PRIJAVA NA DOGODEK NI VEČ MOGOČA!

Povežite se z nami