Načrtovanje in zbiranje raziskovalnih podatkov z vidika arhiviranja v Arhivu družboslovnih podatkov

  • Kdaj: četrtek, 13. december 2018, ob 14:00
  • Traja: 135 min
  • Kje: Filozofska fakulteta UM, Koroška cesta 160, 2000 Maribor, predavalnica 2.8
  • Izvajalec: mag. Irena Vipavc Brvar, Arhiv družboslovnih podatkov
  • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center UM v sodelovanju s Pedagoško fakulteto UM in Filozofsko fakulteto UM organizira delavnico na temo Načrtovanje in zbiranje raziskovalnih podatkov z vidika arhiviranja v Arhivu družboslovnih podatkov.

Delavnica vključuje smernice, kako ustrezno ravnati z raziskovalnimi podatki že v fazi načrtovanja in ustvarjanja, da bo zagotovljen dostop do kakovostnih podatkov in kako ustrezno ravnati z raziskovalnimi podatki že v fazi načrtovanja in ustvarjanja, da bo zagotovljen dostop do kakovostnih podatkov in kako ustrezno zbirati podatke, ustvarjati metapodatke in pridobivati že obstoječe podatke.

Vsebina delavnice se bo osredotočala na predstavitev vsebin učbenika Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki (Data Management Expert Guide), ki je bil v okviru CESSDA arhivov pripravljen v leti 2017. Slušateljem bo postopek načrtovanja predstavljen skozi življenjski krog ravnanja z raziskovalnimi podatki. Pripravili bomo tudi načrt ravnanja s podatki. Obdelali bomo posamezne teme, kot je priprava ustreznih dokumentov  za zbiranje podatkov o osebah v luči Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, ustrezna priprava podatkovne datoteke za potrebe dolgoročne hrambe in predstavili postopke predaje raziskovalnih podatkov za dolgotrajno hrambo v Arhivu družboslovnih podatkov in sekundarno . Pri vsem skupaj ne bomo pozabili na principe odprte znanosti.

Vljudno vabljeni, da se prijavite na spodnji povezavi!

Prijava

PRIJAVA NA DOGODEK NI VEČ MOGOČA!

Povežite se z nami