Ste diskriminirani? Kako vam lahko pomaga Zagovornik načela enakosti?

  • Kdaj: torek, 13. december 2022, ob 13:00
  • Traja: 90 minut
  • Kje: On-line (MS Teams orodje)
  • Izvajalec: Mitja Blažič, Zagovornik načela enakosti
  • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center UM v sodelovanju z Zagovornikom načela enakosti organizira predstavitev njihovega dela ter možnosti pomoči pri diskriminaciji. 

Kaj je diskriminacija? Kako se kaže? Kje se pojavlja? Katere oblike diskriminacije določa Zakon o varstvu pred diskriminacijo? V kakšnih primerih je dovoljena? Kako si lahko pomagamo, če nas diskriminirajo? Kaj lahko za nas naredi Zagovornik načela enakosti? Na takšna in podobna vprašanja bomo iskali odgovore v interaktivni delavnici Zagovornika načela enakosti z naslovom Ste diskriminirani? Kako vam lahko pomaga Zagovornik načela enakosti?

Zagovornik načela enakosti je samostojni in neodvisni državni organ, specializiran za varstvo pred diskriminacijo. Zagovornik informira in svetuje, sprejema prijave in vodi postopke ugotavljanja diskriminacije, izvaja ocene diskriminatornosti predpisov, izdaja priporočila za izboljšave na področju varstva pred diskriminacijo, spremlja stanje na področju diskriminacije, raziskuje, izobražuje in osvešča javnosti. Predavatelj Mitja Blažič je svetovalec Zagovornika načela enakosti, dela v oddelku za Sistemsko spremljanje, ozaveščanje in preventivo na področju diskriminacije.


Prosimo vas, da se prijavite na povezavi. Prosta mesta so še na voljo, spodnje besedilo o zaprtih prijavah vzemite kot brezpredmetno.

Dogodek bo potekal preko MS Teams. Prijavljeni udeleženci bodo na dan dogodka prejeli povezavo za pridružitev.

Prijava

PRIJAVA NA DOGODEK NI VEČ MOGOČA!

Povežite se z nami