17. september 2020

Brezplačni spletni tečaj mehkih veščin na Univerzi v Mariboru

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v oktobru v okviru projekta OUTDOC organizirajo spletni tečaj mehkih veščin. Namenjen je doktorskim študentom Univerze v Mariboru.  

Spletni tečaj se bo izvajal v sklopu projekta OUTDOC, ki je namenjen izboljšanju zaposljivosti doktorandov v vzhajajočih ekonomskih sektorjih, kot so IT, energetika, biotehnologija in drugi. Mehke veščine so namreč izjemno pomembne, saj nam omogočajo, da: 

  • izboljšamo svojo interakcijo z drugimi (v zasebnem in profesionalnem okolju), 
  • bolje izrazimo lastne želje in potrebe, 
  • izboljšamo svojo zaposljivost, saj so sodobna delovna okolja osnovana na teh veščinah ter učinkoviteje delamo s strankami in poslovnimi partnerji. 

Mehke veščine so zelo pomembne za mlade, saj jim olajšajo proces iskanja zaposlitve, prav tako pa delodajalci pogosteje zaposlijo osebe, ki imajo dobre komunikacijske sposobnosti, znajo delati v skupinah ter so pri svojem delu odgovorne in strokovne.  V sodelovanju z delodajalci iz vzhajajočih sektorjev so razvili inovativni spletni tečaj desetih mehkih veščin, ki jih mladi doktorandi v industriji najpogosteje potrebujejo. Vključeval bo veščine kot so ustna in pisna komunikacija, motivacija, skupinsko delo ter reševanje konfliktov. 

Tečaj bo trajal 10 tednov, pričel pa se bo v oktobru. Poleg spletnega tečaja se lahko udeležite tudi dodatnih aktivnosti, kot so mentoriranje, coaching ter delavnice in pretočna predavanja s strokovnjaki iz različnih sektorjev. Na tečaj se lahko prijavite do 2.10.2020 preko te povezave ali preko e-pošte .(JavaScript mora biti omogočen, če si želite ogledati ta naslov).

Več informacij lahko dobite tudi na spletni strani projekta http://outdoc.usal.es/.

Povežite se z nami