4. februar 2019

Prosto delovno mesto - strokovnjak na področju superračunalniškega omrežja (HPC)

Univerza v Mariboru izvaja projekt Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur – »HPC RIVR«, kjer gre za nadgradnjo obstoječe visokozmogljive računalniške infrastrukture ter vzpostavitev superračunalniškega centra v okviru projekta HPC RIVR v Vzhodni Sloveniji.
 
Osnovni cilj projekta je v letu 2020 postaviti superračunalnik, ki bo imel predvidoma več kot 50 tisoč procesorskih jeder za računanje in preko 20 petabajtov (PB = 1015bajtov) diskovnih kapacitet za shranjevanje podatkov, kar je več kot vsa kapaciteta, ki je trenutno na voljo v Sloveniji. 
 
Za postavitev in upravljanje takšnega superračunalnika v svojo ekipo vabimo novega sodelavca, ki se je pripravljen spopasti z izzivi, ki jih prinaša delo na področju superračunalniškega omrežja (HPC). Na voljo je eno delovno mesto (Samostojni strokovni delavec v Službi za razvoj in vzdrževanje računalniškega sistema) za obdobje do 15. 9. 2020 (s poskusno dobo treh mesecev), kandidat/-ka pa mora imeti zaključeno visokošolsko izobraževanje druge stopnje ali podobno izobraževanje s področja računalništva, informatike ali elektronike. Nastop dela je možen takoj.
 
Obeta se vam zanimivo delo v okviru prototipnega oz. ekspirementalnega sistema HPC. Če ste sposobni samostojnega kot tudi timskega dela, želite svoje strokovno znanje nagraditi in ter z nami postaviti in upravljati superračunalniški sistem, kakršnega v Sloveniji še ni, hkrati pa izpolnjujete pogoje iz razpisa, vas vabimo, da se nam pridružite in svojo vlogo z dokazili ter življenjepisom do 13. 2. 2019 posredujete po pošti na naslov »Rektorat Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor«. ​

Podrobnosti o razpisanem delovnem mestu so na voljo tukaj.
 
Več informacij o izjemni priložnosti dela z najnovejšimi tehnologijami v okviru projekta »HPC RIVR« dobite na naslovu izidor.golob@um.si.

Vabljeni k prijavi!

Povežite se z nami