Analiza morebitnega delodajalca

Preden se lotite pisanja prijave ali ponudbe za delo, spoznajte delovne organizacije, ki so aktualne za vas in kjer bi lahko gradili kariero. Organizacijo, kateri nameravate poslati ponudbo dobro preučite, predvsem se pozanimajte o dejavnostih, ki jih opravlja, kakšen kader zaposluje in preverite boniteto. Z dobrim poznavanjem potencialnega delodajalca boste napisali ustrezno prijavo/ponudbo, kar vam bo kasneje koristilo tudi pri zaposlitvenem razgovoru. V pomoč pri zbiranju informacij vam bo tudi svetovni splet, saj ima večina organizacij spletno stran. Informacije najdete še v poslovnih imenikih, časopisih, zbornikih ter javnih objavah.

Če boste prebirali novice, boste ob splošni razgledanosti ter dogajanju v svetu vedeli, na katerih področjih se odpirajo delovna mesta. Informacije o podjetjih najdete na naslednjih straneh:

Ali veste, kaj vse lahko delodajalci izbrskajo o vas na spletu? Nekateri delodajalci namreč iščejo kandidate za zaposlitev preko spleta, zato se prepričajte, da ne obstaja kakšna informacija, ki bi zmanjšala vašo možnost zaposlitve (Facebook, Twitter, Netlog). Več na Career Builder.

Povežite se z nami